Svenska English Norsk Suomi

Kvalitet är bra, men rätt kvalitet är bättre

Vill du utnyttja ditt filter maximalt – med så få byten som möjligt – krävs det att du vänder dig till en filterleverantör som har kompetensen och resurserna att rekommendera rätt kvalitet och tillverka med rätt passform. Vi har den kvalitet som passar dina behov. För att kunna ta fram precis rätt filter måste man ta hänsyn till flera olika faktorer som tillsammans skapar ett brett spektrum av variationer. De faktorer som påverkar filtrets kvalitet är bland annat fiberblandning, ytstruktur, mekanisk/kemisk behandling och konfektionering m.m.

Fråga alltid oss till råds när det är dags att byta filter. Då kan du vara säker på att du får det bästa möjliga för just din anläggning.

Nålfilt

Det finns en mängd olika fibrer som vi använder beroende på driftsfall och vi erbjuder samtliga. Det kan vara fiber i Polypropen, Akryl, Polyester, PPS, Aramid, P84, PTFE, Glas eller blandningar av dem. Oftast produceras filterpåsarna i nålfilt, men det finns även vävar och non woven som i vissa fall passar bättre.

Kalandrering (Super Glaze)

Normalt är de flesta nålfiltarna kalandrerade eller svedda på stoftsidan för att stoftet ska avlägsnas enklare vid rensning av filterpåsarna.

Mikrofiber

Att använda nålfilt med mikrofiber kan vara ett effektivt sätt att öka avskiljningen och samtidigt behålla ett högt flöde.

Behandlingar

Det finns behandlingar som gör materialen fett- och fuktavstötande eller ger ökad kemisk resistens.

Membran

PTFE-membran används oftast när man har krav på extremt hög avskiljning och stoftet består av fina partiklar.

Exklusiv leverantör av kvalitetsprodukter

I Sverige, Norge och Finland är vi på Textilfilter exklusiv leverantör av Gutsches produkter och vi erbjuder bland annat dessa varumärken: Porotex, Antafin, Membratex, MPT, Createx, Optivel och Microvel


(Porotex, Antafin, Membratex, MPT, Createx, Optivel och Microvel är registrerade varumärken från MGF Gutsche GmbH & Co. KG)

slangar

Filterslang antistatisk GAF-påse
Filterpåse