Svenska English Norsk Suomi

Från vetemjöl till foderpellets

För stoftavskiljning inom kvarnindustrin har vår kvalitet SuperGlaze blivit ett begrepp. Den extremt glatta ytan i kombination med en hög kapacitet har gett oöverträffade egenskaper och som bevis på detta, är att den idag används på de flesta kvarnar i Skandinavien.
Trots det goda resultatet med SuperGlaze har vi fortsatt utvecklingen… Våra nya HE-kvaliteter, som trots sin högre avskiljning, resulterat i ännu längre drifttider, har gjort att många kvarnar och foderfabriker valt att successivt övergå till någon av dessa.

Vid problem med fukt och klibbigt stoft med igensättning som följd, har vi vår DR-behandling som är en permanent fuktimpregnering. Detta ger livslång fukt- och fettavvisande egenskaper. Slangarna finns även i antistatiskt utförande.

Siktstosar

Våra siktstosar är tillverkade i ett speciellt utvecklat material. På grund av materialets elasticitet klarar denna kvalitet, till skillnad från vanlig väv, att under lång tid absorbera siktens rörelser. Stosen har en kraftig resår i ändarna, vilket gör att den sitter på plats.

Siktrensare

Vi har alla typer av rensare från bomullsrensare till plastrensare med nabbar, naturborst & syntetborst.

Siktduk

Vår siktduk är speciellt framtagen för kvarnindustrin vilket innebär att duken är vävd av tjockare trådar än vanlig silduk. Det finns till och med olika konstruktioner för olika typer av mjöl. De vanligast förekommande grovlekarna är 80-1800 my.

Livsmedelsgodkänd

Kvalitetssäkring LivsmedelVåra siktstosar är producerade i livsmedelsgodkända material. Vi kan även erbjuda filterslangar och siktduk i livsmedelsgodkänd kvalitet.

115

Siktstos
Siktrensare

Siktduk